Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Πρωτοχρονιάτικο (η καθυστέρηση προσωποποιημένη)

Ακολουθεί ένα ποστ ατέλειωτης γκρίνιας.
Παρακαλούνται οι γονείς να απομακρύνουν τα ανήλικα από τις οθόνες (TFT και μη)

Διαβάζω εφημερίδες , επετειακά τεύχη περιοδικών και απορώ. Τελικά το μεγάλο κλισέ "Οι Έλληνες εύκολα ξεχνούν" , είναι αλήθεια.
Διάβασα στο Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ,
"Το 2007 ήταν κατακόκκινο: στους δρόμους από τις σημαίες των φοιτητών και των εργαζομένων , στα δάση από τις φωτιές. Κι αυτοί που θα έπρεπε να είναι κατακόκκινοι από την ντροπή τους , σήμερα (πέρασε αυτό) θα μοιράζουν ανερυθρίαστα ευχές στο έθνος."
Και συνειδητοποιώ πόσο σωστό είναι αυτό που έγραψε η Δασκαλοπούλου (που μπάι δε γέι τη μπερδεύω συνεχώς με την Κανελλοπούλου.)
Στην Ελλάδα της ψευτιάς
στην Ελλάδα της ανεκτικότητας
στην Ελλάδα της μαλακίας...
Να με συγχωράτε για το γαλλικό , η αλήθεια είναι ότι αγαπώ τη χώρα μου αλλά μονάχα όταν εθελοτυφλώ σε σχέση με ότι συμβαίνει γύρω μου.
Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει και στα υπόλοιπα 10.000.000 Ελλήνων.
Εθελοτυφλούν για να μην αποτρελαθούν ή χειρότερα για να μη πιάσουν κανένα κουζινομάχαιρο και τη στήσουν έξω από τη Βουλή. (όχι ότι θα βρουν και κανέναν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Είμαι πραγματικά περίεργη να μάθω πόσο θα συνεχιστεί αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Μας φτύνουν κατάμουτρα , μας φωνάζουν "σας δουλεύουμε αλλά είστε μεγάλοι μαλάκες για να αντιδράσετε" και εμείς απλώς συμφωνούμε σιωπηλά.
Ούτε που θέλω να με σκέφτομαι 80 χρονών (ας πω καλύτερα 50)
και τα ίδια ακριβώς πράγματα να συμβαίνουν. Εκτός και αν τελικά το πάρω απόφαση και μεταναστεύσω στην Κούβα.
Αηδιάζω με τους πολιτικούς που τόσο ξεδιάντροπα μας κοροϊδεύουν μα η αλήθεια είναι πως με εμένα θα έπρεπε να αηδιάζω. Δίνω βήμα στη σαπίλα.
Σάπιοι άνθρωποι που ζητούν από σάπιους πολιτικούς να χειριστούν ένα σάπιο σύστημα.
Μπούχτισα πια.
Μπούχτισα με τη δειλία.
Προφανώς τόσες πορείες , καταλήψεις , απεργίες δεν ήταν ικανές να φρενάρουν ένα μάτσο σκατανθρώπους.
ένα μάτσο εξουσιόκαβλους.
Μπούχτισα και είμαι 18
και γκρινιάζω σαν συνταξιούχα.
Έχει τελικά όρια αυτή η καημένη η υπομονή;
Και τι υπομονή να κάνεις όταν ξέρεις πως ο ουρανός μόνο πιο γαλανός δεν πρόκειται να γίνει με τόση μόλυνση.
Φέτος δε θα ευχηθώ ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Θα ευχηθώ καλό ξύπνημα.
Θα ευχηθώ να κουνήσουμε το κεφάλι μας δυο τρεις φορές για να δούμε αν κουδουνίζει που λέει και ο πατήρ μου. Να ΄ρθουμε στα συγκαλά μας και να τελειώσουμε ότι μας χαλάει.
Είναι αφύσικο στην τελική οι πολλοί να μην μπορούν να κάνουν ζάφτι τους λίγους.

πι ες 1 Όσοι θέλετε να μου στείλετε απειλητικά γράμματα επειδή σας χαλάω τη διάθεση μπορείτε να το κάνετε στο cohabi@hotmail.com

πι ες 2 Το πι ες 1 δεν ισχύει πλέον μιας και είμαι λίγο άκαιρη για αυτό το ποστ αλλά εγώ το γράφω (το πι ες 1 ντε) μπας και κερδίσω κάναν θαυμαστή και μου στείλει μέιλ να μου κάνει πρόταση γάμου μπας και δω άσπρη μέρα.

Κλεμ*

7 σχόλια:

Άκης είπε...

Πολύ ωραία αυτά που λές καί πολύ ΣΩΣΤΑ..Πίστεψε με δέν είσαι η μόνη με τέτοιους προβληματισμούς.Τι να προσθέσω?Πιστεύω τα είπες όλα.
Μπούχτισα...Η κατάλληλη λέξη.Με εκφράζει απόλυτα.Ας ελπίσουμε για κάτι καλύτερο καί να μην φτάσουμε σε σημείο να λέμε κάθε πέρσι καί χειρότερα!
Την καλησπέρα μου..

A Girl Called Clementine είπε...

πες μου οτι κάθησες και διάβασες όοοοολα όσα έγραψα.... είσαιτρελός;;;


καλώς μου ήρθες χεχ =)

Κλεμ*

IRA - NikoR είπε...

Πολυ σωστό κείμενο, η λύση βέβαια δεν είναι να πάμε στη Κούβα αλλά να γίνει κ η Ελλάδα έτσι, να αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της κ όπως είπε κι ο Che, χρειαζόμαστε 1, 2, 3, πολλά Βιετνάμ που θα γίνουνε η ταφόπλακα της απανθρωπιάς του Ιμπεριαλισμού.

Η μόνη λύση είναι αφύπνηση κ συνειδητοποίηση των λαικών μαζών, που όπως γράφεις είναι οι μόνες δυνατές να θέσουν τέρμα σε αυτή τη μιζέρια - την εξαθλίωση.

Κι εγώ το διάβαζα όλο, τι κερδίζω;

Να σταθώ κ στην πρόταση γάμου...Δέχεσαι;

:D

moukelis είπε...

Ορίστε γκρινιάρα,την τσίμπησες και την πρόταση γάμου...Δίκιο έχεις πουλάκι μου,είμαστε όλοι πολύ μαλάκες.Τώρα οι περισσότεροι κάνουν κατάληψη επειδή είναι της μόδας,ή επειδή κάνουν κι όλοι οι άλλοι,οι υπόλοιποι κάνουμε ότι δεν βλέπουμε,και γενικά,νομίζω ότι ο κόσμος παρόλα αυτά φαίνεται ευχαριστημένος με την παρούσα κατάσταση.Τι να πω,μπορεί η Ελλάδα να έχει αλλάξει προτιμήσεις και να το γύρισε στον σαδισμό...ή μάλλον στο μαζοχισμό.

Άκης είπε...

Καλώς σε βρήκα..Για το αν είμαι τρελλός δέν ξέρω..Οι απόψεις διίστανται....:P

christo_bee είπε...

ρε παιδιά νομίζετε ότι οι πολιτικοί έξω είναι καλύτεροι; Άνθρωποι είναι και αυτοί και τυφλώνονται από την εξουσία. Το ότι έξω δεν μαθαίνουν τι σκατά κάνουν οι πολιτικοί τους δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν και τίποτα! Βέβαια αυτά δεν δικαιολογούν τους δικούς μας αι ολυτε μας επαναπαύουν. Αν και δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, αν ανοίξετε το βιβλίο της ιστορίας (όποιας τάξης θέλετε) πάλι τα ίδια θα διαβάσετε. Το μόνο που πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει πρώτα είναι ο πολιτκή συνείδηση των Ελλήνων! σκεφτήτε το και θα δείτε ότι αυτό είναι που λείπει από την Ελλάδα του 2008!!!

να `μαστε όλοι καλά!

A Girl Called Clementine είπε...

ίσως πάνω κάτω να λέμε το ίδιο. πάνω κάτω μόνο. μην επικεντρώνεσαι στην πολιτική και ακόμη και αν το κάνεις θα σου πω εγώ κάτι άλλο. επειδή όλοι ακούνε ρουβά θα ακούσεις και εσυ , γιατί "έτσι γίνεται, απλά;"

ναι η συνείδηση πρέπει να αλλάξει εκεί συμφωνούμε....



blogger template by lovebird