Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Zwaziland-Ζουαζιλάνδη

Μέσα σε 7 μόλις χρόνια το όριο ζωής φτάνει στα 32 χρόνια από τα 58 που βρισκόταν το 2000.
Η χώρα με πληθυσμό μόλις ένα εκατομύριο ανθρώπους που όμως έχει πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ.
Το υψηλότερο ποσοστό φορέων του ιου HIV.
Ο λαός της Ζουαζιλάνδης λοιμοκτονεί τη στιγμή που ο Βασιλιάς της κατατάσεται στη 15η θέση της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Ο λαός της Ζουαζιλάνδης λοιμοκτονεί τη στιγμή που ο Βασιλιάς της ετοιμάζεται να διαλέξει τη 14η γυναίκα του λίγο πριν έρθει η ώρα να προχωρήσει και στη 15η.
Αυτός είναι ο κόσμος μας λοιπόν.
One World.

3 σχόλια:

Marilou είπε...

**#%^&*@! Ierarxia
Mideniki Anthrwpia
Distixws..
x

A Girl Called Clementine είπε...

*Αναστεναγμός*
Εγώ θα έλεγα πως είναι μάταιο να ελπίζουμε πως οι μονάρχες θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα σκεφτούν το λάο , είναι μάταιο να ελπίζουμε πως ο Μπους θα γίνει καλός άνθρωπος , είναι μάταιο να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα σκεφτεί πραγματικά τους Έλληνες και θα τους δώσει αυτά που του αξίζουν.
Είναι μάταιο γιατι από μόνοι τους δεν προκειτε να καταλάβουν ποτέ. Ή μάλλον ξέρουν καταλαβαίνουν μα δεν θέλουν.

Δεν είναι όμως μάταιο να ελπίζουμε στη μόρφωση των λαών. Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος προς μια καλύτερη ζωή. Η μόρφωση. Η γνώση. Όταν ένας λαός κατανοήσει αυτό που τον απειλεί , κατανοήσει πως η πολυγαμία που του επιτρέπεται συμβάλει στο να χάνεται κόσμος καθημερινά τότε και έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα. οι μεγάλοι δεν θα σκεφτούν τους μικρούς. οι μικροί πρέπει και μπορούν να σκεφτουν τους μικρούς.

Clem

A Girl Called Clementine είπε...

διαβάζω το σχόλιό μου μετά από τόσο καιρό και ούτε καν εγώ η ίδια δεν καταλαβαίνω τι εννοώ περί πολυγαμίας. όχι φυσικά να μην κανουμε σεξ με όποιον θέλουμε. διαβάζοντας με μου φάνηκα λίγο εώς πολύ χριστιανή που είναι υπέρ του σεξ μετά το γάμο. μακρυά από εμάς



blogger template by lovebird